Bulvártévét csinálnak az ATV-ből

Közzétéve ekkor: 2018 január 10. 16:13

Pásztor

Alapos, a részletekre is odafigyelő cikket közölt  a 444.hu az ATV  elfideszesítéséről és elbulvárosításáról

Rényi Pál Dániel felidézi, hogy egymás után távoztak a csatorna korábbi nagyágyúi: Friderikusz Sándor, Kálmán Olga, Bánó András és Mészáros Antónia, s emlékeztet arra is,  sorban szűntek meg az ATV közéleti vitaműsorai, az Újságíróklub, a Csatt, a Hírvita, a Tét és a Szabad szemmel. Pedig Kálmán Olga és az Egyenes Beszéd 4 év alatt megháromszorozta a nézettségét,  messze a legnézettebb közéleti műsor volt a tévében 2013 végén. 200 ezer feletti nézőtábort vonzott hosszú távon a köztévétől érkezett Mészáros Antónia és a vasárnapi Szabad Szemmel is. Elsősorban nekik volt köszönhető, hogy az ATV 4,7 százalékos közönségaránnyal a negyedik legnézettebb csatorna volt a csúcsidőnek számító 6 és 10 óra közti sávban.

A Fidesz 2010-ig szinte üldözte az ATV tulajdonosát, a Hit Gyülekezetét, utána viszont egyre több kormányzati pénz jelent meg a felekezet környékén. Valószínűleg ennek „eredményeként” a csatorna teljes mellszélességgel

átvette a kormány migránsozását, a TV2-ből töltötték fel az állományt, és egyre sűrűbben fordul elő, hogy felülről beleszólnak a szerkesztői munkába.

2016-ban alig egy év alatt nagyjából 60-70 millió forintot költött el a kormány az ATV-n különböző bevándorlásellenes kampányokra, s a következő évi nemzeti konzultációt már 121 millióért hirdették az ATV-n.

„AZ ÁLLAMI HIRDETÉSEK 2016-BAN ÉS 2017-BEN IS HOZZÁVETŐLEG 300 MILLIÓT HOZTAK A TÉVÉNEK.”

Gyakorlatilag fideszes és bulvár tévét csináltak a valamikori baloldalinak számító ATV-ből. Nyáron bejelentették a TV2-től eltanácsolt Hajdú Péter érkezését, Mészáros Antónia politikai magazinjának vasárnap esti idősávját átvette az Esti Frizbi bulvárműsor, majd Kálmán Olga távozása után Hajdú hívására egymás után megjelentek a TV2 volt celeb-műsorvezetői, Vujity Tvrtkótól Demcsák Zsuzsán át Kárász Róbertig. Az is árulkodó, hogy a valamikori politikai riporterként nevet szerzett Krizsó Szilvia színházi talkshowt vezet a vasárnap esti műsorsávban.

Hajdú egy nyáron adott interjújában nem is titkolta céljait:

„AZT GONDOLOM, A VÁLASZTÁSOK UTÁN KELL KIVONNI A POLITIKÁT, HISZEN, HA KÉTHARMADDAL NYER A FIDESZ, A KUTYÁT SEM ÉRDEKLI MAJD.”

Hajdú hozta és hozza a nézettséget s rövid idő alatt úgy ujja köré csavarta Németh Szilárdot, hogy már néhány hónap után úgy emlegettek a stúdióban, 

„MINT A TÉVÉ ÉLETÉNEK HARMADIK LEGFONTOSABB SZEREPLŐJÉT, ISTEN ÉS NÉMETH SÁNDOR MÖGÖTT.”

A Frizbi Műsorgyártó Kft. egy éven belül a csatorna legfontosabb beszállítója lett: Hajdú cége gyártja majdnem a teljes vasárnapi programot Sváby András Heti Naplójától kezdve Bochkor Gábor műsorán át az Esti Frizbiig, és ezek az adások töltik ki a hétköznap esti fél10 utáni műsorsávokat is.  S Hajdú fideszesebb mint valaha, az ATV pedig egyre rohamosabban bulvárosodik.

Nem véletlen, hogy Tamás Gáspár Miklós élő adásban tette fel Rónai Egonnak a kérdést, hogy voltaképp

„MI FOLYIK EBBEN A TELEVÍZIÓBAN?

További részletek a 444.hu cikkében.

Szemtől szembe


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Comment validation by @Hirdetés