Megegyezett Simicska a kormánnyal

Közzétéve ekkor: 2017 december 14. 13:14

A magyar kormány per nélkül állapodott meg az M4-es autópályát építő cégekkel, amelyek munkáját kartellezés gyanújára hivatkozva több mint két éve felfüggesztették. A vállalatok egyike a Simicska Lajos nagyvállalkozóhoz köthető Közgép Zrt. volt.

Komócsin Sándor, 2017. december 14. csütörtök, 09:43

Az állam az M4-es autópálya 2015 tavaszán leállított építkezésében részt vevő cégek egyikének sem fizetett kártérítést, csak az elvégzett munka árát térítette meg – írja a Világgazdaság abban a cikkében, amely az útépítés újraindításáról szól. A számlán 45 milliárd forint szerepelt.

Az M4-es Abony-Fegyvernek közti szakaszán számos vállalat dolgozott, köztük az Orbán Viktor kormányfő volt barátjához, Simicska Lajoshoz köthető Közgép Zrt. A munkát kartellezés gyanújára hivatkozva állították le, az érintettek emiatt kártérítési perekkel fenyegetőztek. A történet vége az említett megállapodás lett.

A beruházást nem úgy folytatják, ahogy elkezdték: autópálya helyett kétszer kétsávos gyorsforgalmú utat építenek. A kormány ambiciózus útépítési terveket készített 2022-ig. Egyebek mellett megvalósulhat a régi álom: minden autópálya elérhet az országhatárig.

Megjelenési hely:

http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/megegyezett_simicska_a_kormannyal.653031.html

A fotókat 2017. május 14-én készítettem a bartai leágazás közelében, a félbehagyott M4-es építésének torzóiról. / Sebők Emília


Megosztás

2 hozzászólás

 • Fehér Balázs says:

  Ez nagyon jó lenne ha folytatnák Az út készitést. a 4gyesen lakok Az út elvan hanyagolva forgalom miatt a házak remegnek. Aszt olvastam hogy folytatódik de mikor? Ere szeretnék választ kapni. Előre is köszönöm. Törökszentmiklós. Kosút Lajos út 160.sz.

  • Sebők Emília says:

   Tisztelt Fehér Úr!
   A legutóbbi kormányzati ígéretek szerint az M4-es gyorsforgalmi út félbehagyott Abony-Fegyvernek közötti szakaszát 2018 első negyedévében gondolják folytatni. A tervezett befejezést pedig 2020 végére tették át.
   Ez viszont a Kossuth út közlekedési terhelését nem fogja lényegesen csökkenteni, hiszen akinek nincs dolga a városban, az ma sem jön be, inkább az elkerülő utat használja. Törökszentmiklósnak az segítene sokat ilyen szempontból, ha a 46-os út átmenő forgalma nem jönne be a városba, hanem elkészülne az a rácsatlakozás is, amely a mezőtúri utat bekötné a bartai elágazásnál az elkerülő útba.
   Sebők Emília

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Comment validation by @Hirdetés