A Szent Kristóf Katolikus Tagóvoda fejlesztése

Közzétéve ekkor: 2018 február 23. 19:55

Sebők Emília

Az Egri Főegyházmegye sajtóközleményt adott ki a mai napon az általa üzemeltetett, törökszentmiklósi Szent Kristóf Katolikus Tagóvoda hamarosan induló kapacitásbővítéséről, fejlesztéséről. Nagy várakozás előzte meg városunkban ezt a közleményt, mivel láttuk az Ipolyi Arnold téren a régi iskolaépület, valamint a térről a Kossuth útra kifutó keskeny kis utcában a kántorház bontását, a terep rendezését, építésre való előkészítését. De arról csak szóbeszédeket hallottunk eddig, hogy vajon mi épül majd a felszabadult tágas telken.

A Főegyházmegye tájékoztatása szerint: a Kapisztrán utcában új óvodaépület fog felépülni. Összesen négy csoportszoba lesz, így az óvodai intézmény befogadóképessége az eddigihez képest 20 fővel bővül. Az oktatás minőségét fejleszti az optimális csoportlétszámok kialakítását lehetővé tevő férőhelybővítés. Helyet kapnak az épületben különböző szabadidős programoknak lehetőséget adó terek, tornaszoba, orvosi szoba, elkülönítő helyiség. A kertben udvar és játszóudvar lesz, valamint a telek nagysága azt is lehetővé teszi, hogy a jogszabályokban előírt számú parkolóhelyet, köztük akadálymentesítetteket is, kialakítsanak. Az építés mellett a beszerzendő informatikai eszközök, információs és kommunikációs technológiákat nyújtó berendezések is segítik majd az intézmény korszerű működését.

Itt fog felépülni az új óvoda!                          (A bontás utáni helyszínt mutató, fentről készített fotó Szekeres József felvétele.)

A projekt lehetőséget ad még több hátrányos helyzetű gyermek óvodai ellátására, a logopédiai foglalkoztató és a tornaszoba kialakítása a sajátos nevelési igényű gyermekekkel való foglalkozást segíti majd. A megnövekvő létszám pedig lehetővé teszi, hogy még több szülő dönthessen szabadon, ha vissza kíván térni a munkájához, a munkahelyére.

A finanszírozásról: Az Egri Főegyházmegye pályázatot nyújtott be a fenntartásában lévő óvoda fejlesztésére, tekintettel arra, hogy a jelenlegi épületben (a hajdani Pánthy Leánynevelő Intézet épületéhez ragasztott „modern” építmény) az óvoda igen mostoha körülmények között tud csak működni. A sikeres pályázat eredményeként a beruházást teljes egészében a Széchenyi 2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) nyert Európai Uniós támogatás fedezi, a TOP keretén belül valósul meg. A projekt összköltsége: 200 millió forint.

Szemtől szembe


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Comment validation by @Hirdetés