Továbbra is sárban tapicskolva és akadályoztatva

Közzétéve ekkor: 2017 december 16. 14:20

Sebők Emília

A 2017. november 30-án megtartott, legutóbbi képviselő-testületi ülésen Serfőző István képviselő napirend előtti kérdésként a 2017. szeptember 27-i  közmeghallgatásra általam beadott két kérdés kapcsán tett ígérvények teljesítéséről kért tájékoztatást.

Ezek közül az egyik – még mindig – a Művelődési Háznál lévő kerékpártároló problémája volt. Nos, a válasz „a nesze semmi, fogd meg jól” kategóriában hangzott el először Markót Imre polgármestertől, majd Farkas Sándor műszaki osztályvezetőtől.

A lényeg, hogy ahová kiépíteni képzelték a kulturált és elegendő helyet biztosító kerékpártárolót, a Művház-épület mellett, a Pánthy úti oldalon, ott uniós pályázati forrásból létrehozott gépkocsi parkoló van. Ha tehát ezt csak részben is megszüntetik, akkor ezzel megsértik a támogatott létesítményre vonatkozó fenntartási kötelezettséget, és ez egy esetleges ellenőrzés nyomán visszafizetési kötelezettséget jelenthet.

OK! DE:

  • Miért nem terveztek már eleve az épülethez normális kerékpártárolót, olyan helyre, ahol az egyéb kötelezettségek teljesítését nem zavarja? Igaz, akkor még más volt a polgármester! De a mostani polgármester akkor városi főépítész volt!
  • Ha az uniós pénzből megvalósított akadálymentesített parkolók helyére nem volna szerencsés kerékpártárolót telepíteni, akkor miért foglalkoznak ezzel a nem lehetséges lehetőséggel, miáltal csak telik az idő, a feladat megoldása nélkül?! Miért nem keresnek és valósítanak meg más, kivitelezhető megoldást? Holott a hamarosan véget érő 2017. év költségvetésében ez szerepel tervezetként, vagyis pénz lenne rá (az összeg forintban):

Ez pedig a tegnapi helyzet a helyszínen. Európai uniós gépkocsi parkoló mellett kelet-európai sártenger:

Kissé biztatóbb a jövőkép a Lidl és a Spar boltok közötti átjárást illetően. Ezzel kapcsolatban a polgármesteri hivatal felvette a kapcsolatot mindkét cég magyarországi központjával. – számolt be a testületi ülésen Farkas Sándor műszaki osztályvezető. A Lidl illetékesei válaszukban megírták, hogy a két bolt előtti parkolók közúti közlekedéssel való összekötését, annak kialakítását, tehát a gépkocsik átjárását nem támogatják. A gyalogos közlekedés akadálymentesítését nem kifogásolják, de a kivitelezésben nem kívánnak részt venni, azt a városnak kell megoldania.

A Spar még nem válaszolt a megkeresésre!

Jövő nyáron talán már nem ez lesz a helyzet:

Szemtől szembe


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Comment validation by @Hirdetés